Spordiennustused

Hasartmängud on inimkonna üks vanemaid meelelahutusviise ehk tegu pole sugugi moodsa aja leiutisega. Neid võib jagada erinevatesse kategooriatesse ning üks jaotustest on kihlveod ehk spordiennustused.

 

Panuste tegemine pole populaarne mitte ainult spordimaailmas, vaid on aktuaalne ka mõningate kultuuri- ja spordisündmuste juures. Eestiski tulevad kevadel valimised, mis tähendab, et tõenäoliselt pakuvad mitmed kihlveokontorid võimalust oma ennustusoskus proovile panna.

 

Kihlvedude olemus on lihtne – teed panuse kindla tulemuse peale, seda korrutatakse kihlveokorraldaja poolt määratud kindla koefitsiendiga ning võidu korral makstakse võit panustajale välja.

 

Kes võib panuseid teha?

 

Nagu paljudes teisteski riikides, on hasartmängud Eestis seaduse järgi lubatud alates 21. aasta vanusest. Kusjuures Läti kasiinodes võivad käia juba 18-aastased. Mõnes USA osariigis piisab aga 16 aastast, kuigi sellised osariigid on vähemuses.

 

Kihlvedudes peaksid osalema vaid inimesed, kellel on regulaarne sissetulek, et ebaõnne korral ei peaks muret tundma selle üle, kuidas arved ära maksta ning kõht täis saada.

 

Kui suuri panuseid teha?

 

Sellele küsimusele kuulete kindlasti väga erinevaid vastuseid. Mõni arvab, et pole mõtet selliseid panuseid teha, mis verd vemmeldama ei pane ehk adrenaliini tekita. Teine ütleb, et mängu tuleb panna nii palju, kui kindlaks määratud eelarve lubab – olla mõistlik.

 

Tõepoolest oleks õige eelarvet pidada, tehes endale vahest isegi eraldi pangakonto, kus sellisteks puhkudeks raha hoida. Nutikas on näiteks osa võidusummast jätta järgmise kuu panuste jaoks.

 

Hasartmänge tasub võtta sarnase hobina kui ükskõik millist teist vaba aja veetmise viisi, millele raha kulub. Teame ju hästi, et teatrisse või kontserdile minnes kulutame teatud summa raha. Sama põhimõtte järgi kulub ka spordibaaris panuste tegemisele raha.

 

Loodame, et kirjutisest oli kasu, nautimaks vastutustundlikku panustamist.