Mänguautomaatide ajalugu

Tänapäeval on inimesi väga keeruline millegi enneolematuga üllatada, mistõttu toimub eelkõige olemasoleva uuendamine ja parandamine. Kas kujutate ette, et maailmast leiab ligikaudu 1,5 miljonit erinevat mänguautomaati.

Eestis peaks nende arv jääma alla tuhande ning igaühe käive jääma paariteist tuhande piiresse. Hasartmängude korraldajate jaoks on valdkond väga tulus ning üldine tendents on selline, et sissetulekud kasvavad igal aastal. Miks mitte uurida pisut ajalugu, et teada saada, kuidas sündis seesugune fenomen nagu mänguautomaat.

 

Kõige esimene mänguautomaat

 

  1. aastal loodi ühele varasemale mehhanismile tuginedes esimene päris mänguautomaat. Aja jooksul leidsid need endale koha tubakapoodides, juuksurite juures, bowlingusaalides ning bordellides. Esimene elektrooniline mänguautomaat loodi kuuekümnendatel ning selle nimi oli „Money Honey”.

 

Toona oli seadmetes vaid üks mäng, mitte mitukümmend tükki nagu nüüd. Automaatselt, ilma töötaja abita, võisid need kohe välja maksta 500 münti.

 

Seitsmekümnendatel leiutati esimene ekraaniga mänguautomaat, millel ei olnud mitte üks, vaid viis rullikut ning tänu uutele panuseliinidele tõusid ka võiduvõimalused.

https://www.optibet.ee/et/

Väljamaksed

 

Igal automaadil ning igal mängul on oma võidutabel, millega tasuks enne mängu alustamist tutvuda. Mänguautomaadid on tehtud nii, et nad maksaksid välja 82 – 98 protsenti rahast, mis neisse panustati. Seda kutsutakse tagasimakse protsendiks ehk RTP – return to player. RTP määratakse kindlaks juba tehases, kus mänguautomaat on toodetud ja valmis programmeeritud. Varem püüdsid kasiinod seda protsenti mängijate eest varjata, kuid infoajastul pole varjamine enam võimalik – vastava protsendi leiab ka mängutootja kodulehelt.

 

Aastate jooksul on muutunud masinad ise, rääkimata ka mängudest ning summadest, mis mängijatele välja makstakse. Tänapäeval võib hulga automaate ühte võrku liita, mis annab võimaluse slotimängudega miljonitesse ulatuvaid võite saada.